Rodzynki

Rodzynki
Gwarancja Satysfakcji

Co warto wiedzieć?

Rodzynek to bez dwóch zdań król bakaliowych mieszanek. Suszone winogrona, które kryją się pod jego nazwą, równie chętnie zajadane są przez nas na surowo, jak i po przetworzeniu w słodkich wypiekach. Wyposażone w bogate składniki odżywcze, jak błonnik, żelazo, magnez, cynk czy potas zbawiennie działają na organizm, poprawiając naszą koncentrację, wygląd skóry czy ogólnie podnosząc odporność. Ale poza wartościami zdrowotnymi, rodzynki mogą pochwalić się także walorami smakowymi.

Dzięki zawartej w nich słodyczy najczęściej wykorzystywane są przy wypiekach ciasteczek i ciast, takich jak sernik, babka, mazurek czy keks. Rodzynek nie może także zabraknąć w tradycyjnej wigilijnej kutii. Coraz chętniej dodajemy je również do mięs, bigosu, czerwonej kapusty, a nawet owoców morza. Ze względu na swój specyficzny smak śmiało można dorzucać rodzynki do grzanego wina razem z goździkami i kardamonem.

Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.