Adżapsandali

Adżapsandali

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g bakłażana
    • 4 cebule
    • ok. 500 g pomidorów
    • kilka łyżek oliwy do smażenia
    • 2 garście świeżych listków bazylii
    • 6 gałązek pietruszki zielonej
    • 2 garście świeżej kolendry zielonej
    • 1 łyżeczka tymianku lub kilka świeżych gałązek
    • przyprawy: sól, pieprz, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bakłażana umyj i pokrój w talarki. Cebulę obierz i przepłucz, pokrój w plasterki. Następnie zarumień ją na oliwie. Na drugiej patelni podsmaż bakłażana (nie używaj zbyt dużo oliwy, gdyż bakłażan szybko ją chłonie). Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki połącz ze sobą na patelni, dopraw świeżymi ziołami i przyprawami. Całość duś ok. 20 min. Podawaj od razu.


Komentarze

Podobne przepisy