Aksamitny kurczak po indyjsku

Aksamitny kurczak po indyjsku

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 łyżka łagodnej pasty curry
    • 2 łyżki pikli czosnkowych
    • 2 piersi z kurczaka
    • 400 ml jogurtu naturalnego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Każdą pierś pokrój na 8 kawałków. Jogurt wymieszaj z łagodną pastą curry i piklami czosnkowymi. W tak przygotowanej paście marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE mięso przez ok. 2 godziny. Następnie wyłóż je na blachę przykrytą folią aluminiową. Mięso piecz w piekarniku przez ok. 15 minut w maksymalnej temperaturze. Potrawę  polecamy podawać z ryżem basmati lub chlebkiem naan.


Komentarze