Ananas z grilla z lodami

Ananas z grilla z lodami

  • 00:20
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 dojrzały ananas
    • 80 ml miodu płynnego
    • 400 ml lodów waniliowych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Ananasa pokrój na plasterki bez obierania ze skóry. Plasterki powinny mieć ok. 1 cm grubości. Wytnij też środki, by powstały owocowe pierścienie.

2

Plasterki połóż na średnio rozgrzanym grillu.

3

Kiedy plastry ananasa zmiękną, ułóż je na talerzykach i polej płynnym miodem.

4

Na każdą porcję nałóż lody waniliowe. Podaj ze świeżymi listkami mięty i odrobiną czekolady.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze