Ananasy smażone w cieście

Ananasy smażone w cieście

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ananas 1 sztuka
    • 1 jajko
    • 3/4 szklanki mąki pszennej
    • około 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej
    • sól
    • olej do smażenia
    • cukier puder
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ananasa obrać ze skóry i pokroić w plastry, z których powycinać nożem twardy środek. Jajko, wodę, mąkę i szczyptę soli zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Plastry ananasa zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.


Komentarze