Andaluzyjskie gazpacho

Andaluzyjskie gazpacho

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 ogórek
    • 2 czerwone papryki
    • 5 dojrzałych pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki)
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 papryczka jalapeno
    • 1 łyżeczki soli
    • 1 szklanka grzanek lub groszku ptysiowego
    • balsamiczny ocet winny (biały)
    • pieprz czarny (lub cayenne)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ogórka przekroić, usunąć pestki i pokroić w kostkę, podobnie papryki. Odłożyć kilka kawałków do dekoracji. Warzywa i oliwę włożyć do głębokiej miski i zmiksować. Przecedzić przez sito. Doprawić solą, pieprzem i octem. Podawać w miseczkach, udekorowane kawałkami warzyw i grzanek lub groszkiem ptysiowym.


Komentarze

Podobne przepisy