Andruty

Andruty

  • 03:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 duże opakowanie wafli
    • 2 opakowania masy kajmakowej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Odłóż 1 wafel, a resztę posmaruj masą kajmakową i układaj jeden na drugim. Nakryj odłożonym wcześniej „czystym” waflem. Tak przygotowane andruty owiń w czystą ściereczkę i połóż na nich stos gazet - dzięki temu dobrze się skleją. Kiedy masa stężeje, pokrój wafel na kawałki.

Możesz też przygotować masę kajmakową samodzielnie: 2 puszki mleka skondensowanego włóż do rondelka i gotuj przez 3 godziny. Wyjmij i ostudź. 1/3 kostki masła ubij na puszysty krem i stopniowo dodawaj do niego masę z ugotowanego mleka. Dokładnie wymieszaj, dodaj 1 szklankę zmielonych orzechów i ponownie wymieszaj.

Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego możesz połączyć masę kajmakową z serkiem mascarpone.


Komentarze

Podobne przepisy