Arbuz z fetą, oliwą i pieprzem

Arbuz z fetą, oliwą i pieprzem

  • 00:15
  • 12 porcji
  • 75 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 arbuz
    • 1 kawałek sera typu feta
    • oliwa z pierwszego tłoczenia  
    • świeżo mielony czarny pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ


 

1

Arbuza dzielimy w ćwiartki (albo ósemki, jeśli jest wielki) i kroimy w cienkie trójkąty.

2

Nie obieramy arbuza ze skórki, usuwamy wszystkie pestki z ukrojonych kawałków.

3

Dobrze schładzamy, rozkładamy na talerzach, nakładając na każdym trójkącie arbuza cienki plaster sera typu feta.

4

Skrapiamy oliwą, oprószamy świeżo mielonym pieprzem, podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze