Arbuzowa miska na poncz

Arbuzowa miska na poncz

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 arbuz
    • 1 l soku truskawkowego
    • sok z 1 limonki
    • 1 łyżka posiekanych świeżych listków mięty
    • 1 łyżka cukru 

    Dodatkowo:

    • 1 limonka
    • wykałaczki
    • kilka listków mięty
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Odetnij z arbuza czapeczkę mniej więcej na 1/5 wysokości.

2

Z większej części arbuza wybierz miąższ łyżką do lodów. Waza na poncz gotowa. Połowę miąższu bez pestek zmiksuj z sokiem truskawkowym, cukrem, sokiem z limonki i listkami mięty.

3

Z czapeczki arbuza wytnij kulki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki. Przypnij wykałaczkami kilka kulek i plasterków limonki do wyżłobionego arbuza.

 

4

Do gotowej wazy arbuzowej wrzuć garść kostek lodu i wlej poncz.


Komentarze