Awokado faszerowane tuńczykiem

Awokado faszerowane tuńczykiem

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 dojrzałe awokado
    • ryż Basmati
    • 1 mała cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • oliwa z oliwek
    • tuńczyk
    • pieprz ziołowy
    • papryka chilli
    • świeża bazylia
    • pomidorki koktajlowe
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, wydrąż miąższ (skórki zachowaj) i włóż go do miseczki. Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, od czasu do czasu mieszając. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, pokrój miąższ awokado. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj posiekaną cebulą, a po chwili awokado, czosnek, tuńczyka i ugotowany ryż. Całość podsmaż, mieszając, a pod koniec dopraw solą, pieprzem ziołowym i papryką chili.

Wydrążone owoce awokado napełnij farszem i włóż na ok. 5 minut do piekarnika. Podawaj przystrojone bazylią i pomidorkami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze