Awokado z krewetkami

Awokado z krewetkami

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 awokado
    • sok z 1 cytryny

    Nadzienie:

    • ok. 6 mrożonych krewetek królewskich lub 15 koktajlowych
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka gęstej śmietany
    • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Krewetki zanurz w gorącej wodzie i gotuj przez ok. 2 min. Awokado umyj i natnij wzdłuż dookoła. Następnie przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach, wyjmij pestkę i skrop sokiem z cytryny. Majonez wymieszaj z jogurtem, przecierem pomidorowym, roztartym czosnkiem. Na końcu dodaj krewetki. Do każdej połówki awokado nakładaj przygotowane nadzienie aż po brzegi zagłębienia po pestce.


Komentarze