Babeczki bananowe

Babeczki bananowe

  • 00:40
  • 20 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 duże dojrzałe banany
    • 65 ml roztopionego masła
    • 100 g cukru
    • 195 g mąki pszennej
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • szczypta soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Banany rozgnieć widelcem.

2

Rozgniecione banany wymieszaj z masłem. Następie dodaj jajko i cukier. Dokładnie wymieszaj.

3

Mąkę wymieszaj z solą i sodą, przesiej i dodaj do masy bananowej. Wymieszaj dokładnie łyżką.

4

Foremki na babeczki o średnicy 4 cm wyłóż papilotkami i wypełnij ciastem. Wstaw do nagrzanego do 160°C piekarnika na ok. 20 min.

5

Warto wiedzieć, że babeczki ciemnieją w trakcie pieczenia i uzyskują ciemnobrązowy kolor.


Komentarze