Babeczki Magdalenki

Babeczki Magdalenki

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kubeczek jogurtu naturalnego
    • 1 szklanka oleju słonecznikowego
    • 3 szklanka mąki
    • 1 1/2 szklanki cukru
    • 4 jajka
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • kilka kropel aromatu waniliowego
    • papierowe foremki do mufinek lub zwykłe foremeczki do babeczek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać jogurt – nadal ubijać. Odmierzoną ilość oleju wraz z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do ciasta, na samym końcu – aromat. Gotowe ciasto nakładać łyżką do wysokości 3/4 foremki i piec w temp. 170°C przez ok. 10–15 min. Gorące babeczki wystawić i czekać aż ostygną.


Komentarze