Babeczki orkiszowe z letnimi owocami

Babeczki orkiszowe z letnimi owocami

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g borówek (lub innych letnich owoców) 
    • 125 ml maślanki 
    • 65 ml roztopionego masła 
    • 1 duże jajko 
    • 70 ml płynnego miodu 
    • 195 g mąki orkiszowej 
    • 1/4 łyżeczki soli 
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
    • 1 łyżeczka sody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Piekarnik rozgrzej do 170°C. Wyłóż papilotkami foremki na babeczki. Opłucz i osusz borówki. Wymieszaj razem wszystkie suche składniki. W drugiej misce wymieszaj wszystkie mokre składniki. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj miotełką. Nalej ciasto do papilotek do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki wciśnij po kilka borówek. Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min na złoty kolor.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze