Babka majonezowa na Wielkanoc

Babka majonezowa na Wielkanoc

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jajek
    • 200 g cukru pudru
    • 1 cukier waniliowy
    • 170 g mąki tortowej
    • 130 g mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 350 g gęstego majonezu
    • aromat waniliowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wymieszać cukier puder z cukrem waniliowym. Ubić białka na sztywną pianę. Połączyć cukier puder, żółtka i aromat ucierając. Dodawać stopniowo majonez. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia – ucierać ciasto. Dodać ubite białka i wymieszać. Przełożyć ciasto do formy na babkę, uprzednio wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni około 30–40 minut.


  • Tagi:
  • + zaproponuj tag >

Komentarze