Babka z marcepanem

Babka z marcepanem

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 4 jajka
    • 1,5 łyżeczki przyprawy piernikowej
    • 10 dag mąki
    • 20 dag śmietany kremówki
    • 14 dag masy marcepanowej
    • 10 dag cukru waniliowego
    • 15 dag zielonych orzechów włoskich
    • 3 krople olejku waniliowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać ze zmielonymi orzechami, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika, startym marcepanem i olejkiem waniliowym. Następnie wmieszać do masy jajecznej. Na koniec dodać kremówkę, wymieszać. Formę na babkę z kominkiem dobrze natłuścić, wysypać kaszą manną, uzupełnić masą. Piec około 60 minut w temperaturze 175 st.


Komentarze