Bagietka nadziewana pieczarkami

Bagietka nadziewana pieczarkami

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 bagietki
    • 0,5 kg pieczarek
    • 30 dag startego sera żółtego
    • 3 jajka
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bagietki kroimy w grubsze krążki, wyciągamy z nich środek. Pieczarki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie smażymy. Do usmażonych pieczarek dodajemy ser żółty i środki z bagietek – czekamy aż wystygnie, następnie mieszamy i dodajemy przyprawy.

Wydrążone krążki nadziewamy pieczarkami obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na wysokim oleju z jednej i drugiej strony. Najlepiej smakuje podawane na ciepło i barszczem czerwonym.


Komentarze