Bagietka naleśnikowa

Bagietka naleśnikowa

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 bagietka
    • 0,5 l mleka
    • jajko
    • mąka
    • 20 dag pieczarek
    • 20 dag startego żółtego sera
    • ketchup
    • przyprawa do pizzy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z mleka, jaja i mąki robimy ciasto naleśnikowe, ścieramy pieczarki i dodajemy do ciasta naleśnikowego (można delikatnie posolić).

Bagietkę kroimy w kromki ok. 2 cm, maczamy w cieście naleśnikowym z dwóch stron. Na rozgrzanym na patelni tłuszczu smażymy kromki bagietki, po obróceniu na drugą stronę posypujemy serem i przyprawą do pizzy. Czekamy aż ser się roztopi. Wyciągamy na talerzyki polewamy ketchupem.


Komentarze