Bagietki grillowane z pastą z sera camembert

Bagietki grillowane z pastą z sera camembert

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 120 g sera camembert
    • 40 g masła
    • 2-3 gałązki natki pietruszki
    • 2 g papryki w proszku
    • 1 mała bagietka
    • 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
    • 10 ziaren kminku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ser camembert pokrój na małe kawałki i przełóż do miski. Dodaj miękkie masło. Za pomocą widelca rozgnieć ser z masłem. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką papryką. Posiekaj natkę pietruszki i pokrój szczypiorek, a następnie dodaj do masy serowej. Na koniec pognieć drobno kminek i też wymieszaj z masą. 

Bagietkę natnij tak, jak kroi się kromki, ale nie przecinaj do końca. Rozchyl kromki i pomiędzy włóż masę serową. Dociśnij kromki do siebie. Zawiń bagietkę w folię aluminiową i wstaw na ruszt. Opiekaj pieczywo powoli i regularnie, co kilka minut przewracaj na rożne strony. Będą gotowe po ok. 15 minutach. 

Bagietki wyjmij z folii i przełóż na półmisek. Do dekoracji dobre będą gałązki natki pietruszki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze