Bakłażan faszerowany z grilla

Bakłażan faszerowany z grilla

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 średniej wielkości bakłażan
    • 250 g twarogu
    • sok z połówki cytryny
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 mały jogurt
    • pół łyżeczki suszonego oregano
    • 2 łyżki świeżo posiekanych ziół
    • sól
    • pieprz
    • gałka muszkatołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bakłażany dokładnie umyć, odciąć zielone ogonki. Przekroić wzdłuż na połówki i z każdej z nich wydrążyć miąższ i pestki. Skropić obficie sokiem z cytryny i ułożyć na grillu skórką do góry. Piec przez około 15 minut.

Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, świeże i suszone zioła, mocno doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Połówki bakłażana napełnić farszem i ponownie ułożyć na grillu, tym razem skórką do dołu. Piec przez około 10 minut.


Komentarze