Bakłażan z pieczarkami w sosie śmietanowym

Bakłażan z pieczarkami w sosie śmietanowym

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 bakłażana
    • 1 cebula
    • 1/2 szkl. śmietanki 36%
    • 5 pieczarek
    • szczypta curry
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bakłażana umyj i pokrój w kostkę. Pieczarki dokładnie umyj i pokrój w plastry. Cebulę obierz, umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę z pieczarkami ok. 10 min, po chwili dodaj bakłażana i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko pod przykryciem, na wolnym ogniu ok. 15 min. Na patelnię wlej śmietankę, dopraw solą, pieprzem oraz curry, całość wymieszaj. Duś ok. 7 min na wolnym ogniu. Podawaj jako przekąskę lub z ziemniakami albo makaronem, możesz posypać parmezanem i pietruszką.


Komentarze