Bakłażanowa sałatka

Bakłażanowa sałatka

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 bakłażany (lub cukinie) średniej wielkości
    • 3 duże pomidory
    • 2 cebule cukrówki lub zwykłe
    • olej do smażenia
    • sól pieprz
    • ocet
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bakłażany lub cukinie kroimy w krążki o grubości ok. 1 cm. Solimy i pozostawiamy ok. 30 min, by zmiękły. Pomidory i cebulę kroimy w talarki. Następnie bakłażany smażymy z obu stron na rozgrzanej patelnia (do momentu aż się lekko zrumienią).

Przekładamy w naczyniu warstwami: bakłażan, pomidory, cebula. Każdą taką warstwę lekko prószymy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Smacznego.


Komentarze