Banany w cieście kokosowym

Banany w cieście kokosowym

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 banany
    • 1 szkl. wiórków kokosowych
    • 3 łyżki mąki
    • 2 łyżki cukru
    • 1 łyżka cynamonu
    • 1 jajko
    • 1/2 szkl. mleczka kokosowego
    • sklarowane masło do smażenia
    • kilka kropli olejku śmietankowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj ciasto: wiórki kokosowe wymieszaj z mlekiem kokosowym. Dodaj mąkę, cukier, cynamon i jajko. Wszytko razem wymieszaj.

Banany obierz ze skórki, odetnij i odrzuć po 1 cm miąższu z obu końców. Następnie poprzekrawaj banany wzdłuż na 4 części. Każdą cząstkę banana obtocz w przygotowanym cieście i smaż ok. 5 min na rozgrzanym maśle. Gotowe owoce pokrop olejkiem śmietankowym. Banany ułóż na talerzu lub podaj w miseczce.

Banany w cieście kokosowym to pyszny słodki deser, który świetnie nadaje się na kolację lub jako słodka przekąska.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze