Banany w cieście naleśnikowym

Banany w cieście naleśnikowym

  • 00:25
  • 6 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 4-5 bananów
    • 125 g mąki pszennej
    • 2 jajka
    • 1/4 l mleka
    • 1 op. cukru waniliowego
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżki cukru pudru
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj ciasto: białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Roztrzep żółtka z mlekiem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Powoli dodawaj mąkę, ciągle mieszając. Ciasto musi odpocząć ok. 10 min. Po tym czasie dodaj ubite na sztywno białko i wszystko razem delikatnie wymieszaj.

Banany obierz ze skóry, pokrój w plastry. Każdy kawałek owoca nabijaj na widelec i zanurzaj w cieście. Banany smaż na maśle na średnio rozgrzanym tłuszczu. Gotowe możesz posypać cukrem pudrem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze