Banany w polewie imbirowo-miodowej

Banany w polewie imbirowo-miodowej

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 dojrzałe banany
    • 3 łyżki płynnego miodu
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • 1 średnia pomarańcza
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj polewę: wyciśnij sok z pomarańczy, następnie wymieszaj go z imbirem i miodem. Banany obierz ze skóry. Ułóż je w folii aluminiowej (każdy w osobnej) i polej przygotowaną polewą. Owoce połóż na grill i smaż około 6–7 min. Banany można podawać w folii lub wyłożone na talerzu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze