Baranina duszona z miodem

Baranina duszona z miodem

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Trudny

Składniki

    • baranina z kością: 60 dag
    • tłuszcz: 3 dag
    • koncentrat pomidorowy: 1 łyżka stołowa
    • cukier: 1 łyżka stołowa
    • miód: 1 łyżka stołowa
    • mąka: 1 łyżka stołowa
    • woda: 1,5 szklanki
    • vegeta: według uznania
    • goździk: 2 sztuki
    • ziele angielskie: 5 sztuk
    • cynamon: 1 sztuk
    • sól: według uznania
    • pieprz: według uznania
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą i pieprzem, a następnie obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać mąkę i też lekko zrumienić. Zalać wodą z przyprawą. Dodać miód, koncentrat pomidorowy, utłuczone przyprawy i karmel (zrobić z cukru). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.


Komentarze