Baranki z pianki

Baranki z pianki

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​ok. 45 minipianek marshmallow
    • 3  podłużne czarne żelki
    • gotowa polewa z białej czekolady
    • gotowa polewa z ciemnej czekolady
    • 2 duże okrągłe biszkopty
    • 2 małe okrągłe biszkopty
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Polewę doprowadź do stanu ciekłego, podgrzewając ją według przepisu na opakowaniu. Dwa żelki podziel na cztery równe części i maczając je w roztopionej polewie przyklej pod spód dużych biszkoptów. Odwróć biszkopty i maczając pianki w polewie przyklej je wokół krawędzi biszkopta. Następnie przyklej drugą warstwę pianek, aż powstanie na biszkopcie piankowy stożek.

2

Pokrój jedną piankę na plastry i na środku każdego plastra zrób kropkę z ciemnej polewy. Żelka, który został w całości pokrój w cienkie plasterki. Do małych biszkoptów przyklej oczy z plastrów pianki i żelkowe włosy.

3

Kiedy główki wyschną, przyklej je polewą do wcześniej przygotowanych korpusów.


Komentarze