Barramundi pieczona w sosie chrzanowym

Barramundi pieczona w sosie chrzanowym

  • 01:00
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 szt. barramundi
    • 4 łyżki oliwy z oliwek do pieczenia
    • sok z 1/2 cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz

    Sos:

    • 4 łyżeczki chrzanu
    • 30 g masła
    • 2 płaskie łyżki mąki
    • 3 łyżki śmietany
    • 1/3 szkl. rosołu
    • sok z 1/2 cytryny
    • 1 żółtko
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotuj sos: miękkie masło zalej 1/3 szklanki ciepłego rosołu (może być instant lub wcześniej przygotowany bulion z mięsa), dodaj śmietanę, sok z cytryny, chrzan i żółtko. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.

Barramundi oczyść, przemyj dokładnie płetwy, a także wnętrze. Następnie skrop cytryną i pozostaw na ok. 15 min. Po tym czasie wypłucz ponownie i osusz lekko ręcznikiem papierowym. Ryby dopraw solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania polej oliwą, włóż do niego ryby, zalej przygotowanym sosem chrzanowym i zapiekaj ok. 15–20 min w temp. 180° do zarumienienia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze