Barramundi w musztardowej panierce

Barramundi w musztardowej panierce

  • 00:55
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 2 barramundi
    • 1/2 szkl. musztardy francuskiej
    • 1 cytryna
    • 1 jajko
    • 2-3 łyżki oliwy do smażenia
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • olej do smażenia
    • przyprawy: sól, pieprz

    Sos:

    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżka musztardy
    • 1/3 szkl. jogurtu naturalnego
    • 1/2 cebuli
    • 3 łyżki szczypioru
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Przygotuj sos: majonez wymieszaj z musztardą i jogurtem. Cebulkę posiekaj drobno wraz ze szczypiorem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Barramundi oczyść, odetnij płetwy, głowę, a wnętrze ryby dobrze wypłucz. Następnie skrop cytryną i pozostaw na ok 15 min. Przepłucz w zimnej wodzie, osusz i przypraw solą oraz pieprzem. Ryby obtocz w jajku z ziołami prowansalskimi, po czym posmaruj musztardą francuską. Następnie usmaż na oleju, na wolnym ogniu ok. 15 min – nie pozwól, aby musztarda się przypaliła. Pod koniec smażenia przykryj rybę patelnią, aby się dodusiła. Możesz także zawinąć rybę w folię aluminiową i piec w temperaturze ok. 190°C przez ok. 20 min. Przed podaniem posyp rybę pietruszką i podawaj z sosem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze