Barramundi zapiekane z melonem

Barramundi zapiekane z melonem

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 filet barramundi
    • 1/4 melona Cantaloupe
    • 25 g sera żółtego
    • kilka ziarenek kolorowego pieprzu
    • 1 limonka
    • 2 łyżki oliwy z oliwek

    Sos:

    • 2 łyżeczki musztardy ostrej
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka cytryny
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj sos: musztardę, miód, oliwę i cytrynę wymieszaj dokładnie ze sobą. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę i przyprawy.

Barramundi opłucz, wysusz ręcznikiem papierowym i natnij skórę w poprzek kilkakrotnie. Rybę przełóż do miski, limonkę przekrój na pół i wyciśnij ją na rybę, skórkę limonki pokrój na mniejsze kawałki, obłóż nimi rybę i pozostaw na 25 min. Rybę wyjmij z marynaty, posól i popieprz, przełóż do naczynia żaroodpornego i polej 2 łyżkami oliwy. Dodaj pieprz kolorowy i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190° ok. 25 min. Melona obierz ze skóry i pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami. W połowie pieczenia dodaj pokrojonego w kosteczkę melona. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp rybę startym serem. Możesz podawać z sosem musztardowo-miodowym.


Komentarze