Barszcz biały z kaszą gryczaną

Barszcz biały z kaszą gryczaną

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. kaszy gryczanej
    • 40 dag kiełbasy zwyczajnej
    • 8 jajek
    • 50 ml śmietany
    • 2 kostki bulionu na żeberkach
    • torebka barszczu białego
    • 3 ziela angielskie
    • 3 ziarna pieprzu
    • liść laurowy
    • cukier, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

2 litry wody zagotowujemy z zielem angielskim, ziarnami pieprzu i liściem laurowym. Wsypujemy kaszę, dodajemy kostki bulionowe, gotujemy 15min. Kiełbasę kroimy w plasterki, dodajemy do wywaru. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w ćwiartki. Barszcz biały mieszamy z odrobiną wody i śmietaną. Wlewamy, gdy kasza będzie miękka. Chwilę gotujemy, doprawiamy, podajemy z jajkami.


Komentarze