Batony z otrębami

Batony z otrębami

  • 01:20
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g zagęszczonego, słodzonego mleka
    • 250 g górskich płatków owsianych
    • 75 g wiórków kokosowych
    • 100 g suszonej żurawiny
    • 125 g mieszanki nasion (np. dynia, sezam, siemię lniane)
    • 125 g orzechów (np. niesolone fistaszki, orzechy laskowe, migdały)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mleko podgrzej w garnuszku nie dopuszczając do wrzenia. Orzechy pokrusz i wymieszaj w misce z nasionami, wiórkami kokosowymi, żurawiną i płatkami owsianymi. Zalej wszystko ciepłym skondensowanym mlekiem. Wlej mieszankę do formy do pieczenia i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez ok. 1 godz. w temperaturze 130°. Ostudź i pokrój na prostokątne batoniki.


Komentarze