Biała czekolada z serduszkowymi żelkami

Biała czekolada z serduszkowymi żelkami

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 50 g masła
    • 60 ml śmietanki 30%
    • 100 g mleka w proszku pełnotłustego
    • 50 g cukru
    • 1 op. galaretki malinowej
    • laska wanilii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Galaretkę rozpuść w 250 ml gorącej wody i wylej do płaskiego naczynia. Po zastygnięciu wytnij z galaretki serduszka.

2

Zagotuj śmietankę z wanilią. W gorącej śmietance rozpuść masło i cukier, następnie dodaj mleko w proszku i energicznie wymieszaj. Masa powinna być jednolita.

3

Do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika wylej masę.

4

W gęstniejącą, wystudzoną masę powciskaj wcześniej przygotowane żelki. Kiedy czekolada nieco stężeje, przekrój ją na mniejsze tabliczki. Po całkowitym wystudzeniu możesz schować czekoladę do lodówki, wtedy szybciej stwardnieje.


Komentarze