Biała kapusta z kiełkami soi i pomidorami

Biała kapusta z kiełkami soi i pomidorami

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 małej główki młodej białej kapusty
    • 100 g kiełków soi (mogą być z puszki)
    • 1 papryczka chilli
    • 3 łyżki oleju słonecznikowego
    • 1 łyżka octu winnego
    • 1 łyżeczka suszonej bazylii
    • 1/2 małej cebulki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Kiełki przepłucz, osusz i dodaj do kapusty – wymieszaj. Cebulkę obierz i drobno posiekaj, przełóż do miseczki. Papryczkę oczyść z pestek i drobno posiekaj, dodaj do cebulki. Następnie wszystko zalej olejem i octem. Dodaj suszoną bazylię oraz pieprz i sól do smaku. Sos wymieszaj z kapustą i kiełkami. Podawaj do mięs.


Komentarze