Biała kiełbasa duszona w cebuli, kapuście i grzybach

Biała kiełbasa duszona w cebuli, kapuście i grzybach

  • 01:30
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 800 g kiełbasy białej
    • 100 g suszonych podgrzybków
    • 700 g kapusty kiszonej
    • 2 duże cebule
    • 2 łyżki oleju
    • 2 szklanki wody
    • przyprawy: sól, pieprz czarny, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Suszone grzyby namocz w 200 ml wody i odstaw na godzinę. Następnie gotuj grzyby przez ok. 30 min w tej samej wodzie, w której się moczyły. Kiszoną kapustę gotuj przez ok. 40 min w 1 szklance wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni, a następnie dodaj do niej kiełbasę. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 15 min. Następnie dodaj ugotowaną kiszoną kapustę oraz ugotowane grzyby pokrojone w dość cienkie paseczki. Przypraw do smaku. Całość duś jeszcze przez ok. 1 godz.


Komentarze