Biała kiełbasa w kapuście kiszonej

Biała kiełbasa w kapuście kiszonej

  • 01:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 kiełbas grubych białych surowych lub 10 cienkich
    • 1 kg kapusty kiszonej
    • 6 dużych pieczarek
    • 1 kostka margaryny
    • 1 cebula
    • przyprawy: sól, pieprz, odrobina kminku, magi do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kapustę podgotować, następnie pokroić. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na złoty kolor z 1/2 kostki margaryny. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę, pieczarki i cebulę połączyć i wszystko razem podsmażyć dodając przyprawy do smaku. Następnie całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, ułożyć na wierzchu białą surową kiełbasę i zapiekać w piekarniku w 200 st. aż kiełbaski i kapusta nabiorą przypieczonego koloru.


Komentarze