Biała kiełbasa z ananasem

Biała kiełbasa z ananasem

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g białej kiełbasy gotowanej
    • 1 świeży ananas
    • 30 ml miodu płynnego
    • 30 ml sosu sojowego jasnego
    • 80 ml ketchupu
    • 60 ml oliwy z oliwek
    • po 1 łyżeczce bazylii, tymianku i oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kiełbasę pokrój na równe kawałki mniej więcej 4–5-centymetrowe. Ananasa obierz i pokrój go w plastry tej samej wielkości co kiełbasa. W misce wymieszaj oliwę, zioła, sos sojowy, ketchup i miód. Pokrojoną kiełbasę włóż do przygotowanej glazury na 15 minut. Po tym czasie kawałki kiełbasy i ananasa nadziej na szpilki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki połóż na rozgrzanym grillu i zrumień z każdej strony.


Komentarze