Białe kiełbaski z boczkiem

Białe kiełbaski z boczkiem

  • 01:30
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 białych kiełbas parzonych
    • 8 cienkich i długich plastrów boczku
    • 2 jasne piwa (1 l)
    • 2 gałązki rozmarynu
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kiełbaski nakłuj w kilku miejscach i przełóż do garnka. Zalej je piwem, dodaj rozmaryn i odstaw w chłodne miejsce na 1 godzinę. Zamarynowane kiełbaski owiń w plastry boczku. Posmaruj ruszt olejem. Kiełbasy grilluj z dwóch stron, do lekkiego zarumienienia. Gotowe kiełbaski możesz podać z sałatką z czerwonej kapusty, pomidorami i musztardą.


Komentarze