Bigos jarmużowy z grzybami

Bigos jarmużowy z grzybami

  • 00:45
  • 2 porcje
  • 234 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g jarmużu
    • 200 g pieczarek
    • 20 g grzybów suszonych (podgrzybki, prawdziwki)
    • 1 puszka pomidorów pokrojonych
    • 1/2 średniej cebuli
    • 1/2 łyżeczki kminku mielonego
    • 2 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Grzyby mocz w wodzie przez noc. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w kostkę. Grzyby ugotuj w wodzie, w której się moczyły (ok. 15 minut). Rozgrzej olej i zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebulę. Dodaj pieczarki i ugotowane oraz odcedzone grzyby. Smaż kilka minut.

Oczyść jarmuż z twardych nerwów. Zagotuj 1,5 litra wody. Przełóż jarmuż do garnka, wlej wrzątek i gotuj przez 2 minuty. Odcedź jarmuż i wraz z pomidorami przełóż na patelnię. Wlej 1/3 szklanki wywaru spod grzybów, dodaj kminek, sól, pieprz i duś całość ok. 10 minut. Podawaj ciepłe z razowym pieczywem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze