Biszkopt z galaretką i owocami

Biszkopt z galaretką i owocami

  • 00:35
  • 5 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 gotowy placek biszkoptowy
    • 1 puszka brzoskwiń
    • 200 g malin mrożonych
    • 2 op. galaretek: czerwona i żółta
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W gotowym placku biszkoptowym odciśnij kształt tortownicy o śr. 16–17 cm i wytnij go po krawędzi. Placek włóż do środka tortownicy.

Galaretkę żółtą rozpuść w 1/2 ilości gorącej wody zalecanej na opakowaniu i odstaw do wystygnięcia, ale nie stężenia. Chłodną galaretkę włóż do lodówki na ok. 15 min. W tym czasie brzoskwinie pokrój na łódeczki i poukładaj na placku biszkoptowym. W pół stężałą żółtą galaretkę wylej na brzoskwinie i odstaw do lodówki do stężenia. Rozpuść czerwoną galaretkę i poczekaj aż wystygnie, a następnie włóż ją do lodówki, aby lekko stężała. Wyjmij z lodówki biszkopt ze stężałą żółtą galaretką, poukładaj na wierzchu mrożone maliny i zalej czerwoną galaretką. Włóż ciasto ponownie do lodówki, aby czerwona galaretka stężała. W ten sposób powstanie dwukolorowa galaretka z owocami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze