Biszkoptowe jajeczka czekoladowe

Biszkoptowe jajeczka czekoladowe

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 placki gotowego biszkoptu
    • 2 opakowania polewy czekoladowej deserowej 
    • mazaki cukrowe w kolorze białym
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Na papierze do pieczenia narysuj kształt jaja o wysokości ok. 7 cm i wytnij go nożyczkami. Rozpakuj placki tortowe. Dociskając do ciasta palcami wycięte z papieru jajko, wykrawaj nożem po linii kształt jajeczka. Polewę czekoladową roztop wg wskazówek na opakowaniu. Na dość sporym arkuszu pergaminu poukładaj obok siebie równo jajeczka wycięte z biszkoptu. Kolejno polej polewą czekoladową każde jajko z biszkoptu i wyrównaj nożem boki jajeczek nadmiar polewy czekoladowej. Pozostaw do zastygnięcia. Gdy czekolada będzie twarda, narysuj na niej mazakiem cukrowym wzory, tworząc czekoladowe pisanki.


Komentarze