Biszkoptowe kostki z czekoladą

Biszkoptowe kostki z czekoladą

  • 01:40
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 biszkopt kakaowy 20/25 cm
    • 200 g białej czekolady
    • 100 g serka twarogowego lub mascarpone
    • 1/4 małej papryczki chili

    Czekoladowe listki:

    • 100 g czekolady mlecznej
    • świeże, sztywne listki z wyraźnymi żyłkami np. róży
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Listki umyj i dokładnie wysusz. Rozłóż je żyłkami do góry. Pamiętaj, że listki nie mogą pochodzić z trujących roślin. Czekoladę mleczną roztop w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA. Łyżeczką nałóż na listki warstwę roztopionej czekolady. Poczekaj około godziny, aż całkowicie stwardnieje, a następnie ostrożnie ściągnij czekoladowe listki.

2

Z biszkoptu wytnij dwa równe blaty.

3

Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej i, kiedy nieco przestygnie, wymieszaj z serkiem. Dwie łyżki masy przełóż do szprycy cukierniczej. Papryczkę pokrój jak najdrobniej i wymieszaj z pozostałą masą.

4

Przełóż biszkoptowe blaty masą z chili i pokrój na kwadraty.

5

Wierzch ciastek ozdób masą ze szprycy i czekoladowymi listkami.


Komentarze