Bitka wołowa z pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami

Bitka wołowa z pieczonymi ziemniaczkami i buraczkami

  • 00:50
  • 1 porcja
  • 477 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 120 g chudego mięsa wołowego bez kości
    • 1/2 małej marchewki  
    • 1/2 małej pietruszki
    • 1/2 cebuli
    • 1 łyżka mąki
    • 1 suszony grzybek 
    • 10 ml oliwy
    • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, liść laurowy, ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso zbij tłuczkiem, posól, dopraw pieprzem i papryką. Warzywa pokrój w kostkę. Mięso obtocz w mące i zarumień na patelni posmarowanej oliwą, następnie dodaj cebulkę.

Pokrojone warzywa wrzuć na patelnię, podlej niewielką ilością wody. Dodaj grzybka i przyprawy do smaku (sól, pieprz, paprykę, liść laurowy, ziele angielskie). Całość duś powoli, aż składniki będą miękkie. Mięso podawaj z pieczonymi ziemniaczkami oraz buraczkami.


Komentarze