Bitki wołowe

Bitki wołowe

  • 01:35
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • ok. 50 dag pieczeni wołowej
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 średni ogórek konserwowy (ok. 5 dag)
    • 1 mała cebula (ok. 5 dag)
    • koperek
    • słodka papryka w proszku
    • sól morska
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Obsypać z każdej strony słodką papryką w proszku, solą morską i pieprzem. Ogórek konserwowy i cebulę pokroić w kostkę.

Wierzch każdego plastra mięsa posmarować musztardą. Na musztardzie rozłożyć cebulę z ogórkiem konserwowym i posypać koperkiem. Plaster mięsa położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć. Każdy plaster mięsa zawinąć osobno i ułożyć w formie (takiej jak do ciasta). Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 170–180°C. Podawać na ciepło.


Komentarze