Bitki wołowe z papryką i cebulą

Bitki wołowe z papryką i cebulą

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 60 dag wołowiny
    • 2 nieduże cebule
    • strąk czerwonej papryki
    • mąka do obtoczenia
    • tłuszcz do smażenia
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące. Obsmażyć z obu stron na patelni (około 2 min z każdej strony). Przełożyć do garnka, wlać trochę wody, dusić do miękkości. Pod koniec dodać paprykę pokrojoną w paski i cebulę pokrojoną w kostkę. Trzymać na ogniu jeszcze 10–15 minut. Podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny.


Komentarze