Błękitne gruszki

Błękitne gruszki

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • słodkie, soczyste gruszki
    • ser lazur błękitny
    • mały jogurt naturalny
    • garstka malin
    • cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Gruszki umyć, osuszyć przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Wydrążyć nieco miąższu z gruszki, w miejscu usunięcia gniazd nasiennych tak, aby powstało większe zagłębienie.

Z miąższu, odrobiny jogurtu i rozdrobnionego sera sporządzić masę. Masę umieścić w zagłębieniach gruszki. Maliny rozgnieść widelcem na miazgę tak, aby powstał mus, mocno posłodzić cukrem. Gruszki podawać z musem malinowym umieszczonym obok gruszek. Zjadać maczając kawałki gruszki w musie malinowym.


Komentarze