Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • duże masło roślinne 500 g
    • 400 g mleka w proszku
    • 6 łyżek kakao
    • 11/2 szklanki cukru
    • 1/2 szklanki wody
    • 3 paczki zwykłych herbatników
    • dowolne bakalie – około 2 szklanek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Masło, cukier, wodę i kakao doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zdjąć z ognia i odczekać 5 minut. Powoli dosypać mleko w proszku, cały czas miksując. Po uzyskaniu jednolitej masy wsypać do niej pokruszone bakalie i herbatniki. Wszystko wymieszać. Wylać masę na blaszkę wyłożoną folia aluminiową. Wstawić do lodówki i poczekać aż stwardnieje.


Komentarze