Bób smażony z boczkiem i cebulką

Bób smażony z boczkiem i cebulką

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg bobu
    • 1 cebula (ok. 7 dag)
    • ok. 15 dag surowego wędzonego boczku
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka tymianku
    • sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bób gotujemy do miękkości (ok. 20 minut) w osolonej wodzie. Studzimy, osączamy i obieramy ze skórki. W rondlu na rozgrzanym oleju podsmażamy obraną i drobniutko pokrojoną cebulkę, boczek pokrojony w małą kosteczkę i smażymy, aż się lekko podrumienią. Dodajemy obrany bób, smażymy chwilę, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy na ciepło. Smacznego!


Komentarze