Bób w pikantnym sosie

Bób w pikantnym sosie

  • 00:50
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. obranego bobu
    • 1 papryczka chilli
    • 1 ząbek czosnku
    • 250 g soku pomidorowego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Świeży bób dokładnie opłucz, przełóż do garnka, zalej wrząca wodą i gotuj 30 min. Następnie przestudź i obierz ze skórki. Na patelni na 1 łyżce oliwy podsmaż pokrojony w plasterki czosnek i pokrojoną w cienkie paski papryczkę (bez pestek). Całość zalej sokiem pomidorowym, wrzuć obrany bób i doprowadź do wrzenia, dodaj sól i pieprz. Podawaj od razu np. z podpieczoną bagietką.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze