Boczek pieczony z trawą żubrową

Boczek pieczony z trawą żubrową

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,5 kg surowego boczku
    • 4 źdźbła suszonej trawy żubrowej
    • 1 łyżka soli
    • 1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Trawę żubrową tnę nożyczkami na drobne kawałki. Boczek nacieram trawą, pieprzem i solą z wszystkich stron. Mięso owijam folią, obwiązuję białą nicią dokładnie i wstawiam do lodówki na dobę. Po tym czasie wkładam boczek do piekarnika i piekę w temperaturze 180 stopni około 2 godzin. Kiedy wystygnie, zdejmuję z niego nić i kroję na plastry. Ma niezwykle delikatny, oryginalny smak.


Komentarze